×
menu

Beheer startpagina

U kunt een startpagina zien als een online catalogus. Op een startpagina website kunt u een aantal dochterpagina’s vinden. De dochterpagina’s worden vaak per thema aangemaakt. U kunt zonder extra kosten een nieuwe startpagina samenstellen. Dat kunt u op diverse websites doen die via Google eenvoudig te vinden zijn.

Het is niet verplicht om uw gehele startpagina rond een enkel onderwerp in te richten. U mag ook een algemene startpagina maken. Daarop staan vaak links naar verschillende onderwerpen. Het is daarbij wel raadzaam om per onderwerp een categorie aan te maken.

Een eigen startpagina maken, daarover is op Een mooie startpagina samenstellen meer informatie te vinden. Ook staan er tips om de kwaliteit van uw startpagina te waarborgen. Wilt u zelf een startpagina website dan zult u eens kunnen zoeken op “startpagina script”. Niet zo lang geleden is er nog een nieuw startpaginascript ontwikkeld. U zult wanneer u het zelf bouwt, veel tijd kwijt zijn. De ontwikkelaar van een dergelijk script heeft vaak al nagedacht over veel technische issues, die u dan alsnog zelf mag oplossen.

Aan te raden is om de relevantie van de links hoog te houden. Onderscheidend zijn is tegenwoordig belangrijk. Het is zinvol om naast links ook wat tekst en afbeeldingen op uw startpagina te plaatsen. Vaak plaatst men namelijk alleen maar links. Door iets anders te doen is uw startpagina onderscheidend.

Wordt uw startpagina goed bezocht, dan is de plaatsing van advertenties of affiliate banners het overwegen waard. Dit is via een aantal platformen prima te doen. Zo kan het behoorlijk lucratief worden.