×
menu

Beheer van een linkpagina

Weet u wat een startpagina is? Dat is een online gids voor websites. Een dochterpagina heeft doorgaans zijn eigen subdomein. Men heeft per thema vaak een dochterpagina ingericht. U kunt zonder extra kosten een nieuwe startpagina samenstellen. Met een zoekopdracht in Google kunt u startpagina websites vinden waar u een nieuwe startpagina mag aanmaken.

Het is niet verplicht om uw gehele startpagina rond een enkel onderwerp in te richten. Het is ook toegestaan om uw startpagina met persoonlijke favorieten te vullen. Op dergelijke dochterpagina’s staan vaak links over diverse onderwerpen. Aan te raden is om u per rubriek op slechts een enkel onderwerp te richten.

Meer informatie over eigen startpagina maken kunt u op Een nieuwe startpagina maken vinden. Het bevat ook tips om de kwaliteit van uw pagina hoog te houden. Om zelf een startpagina website op te zetten raden wij u aan om op zoek te gaan naar een goed startpaginascript. Vrij recent is er een modern startpagina script ontwikkeld. Moet u dit zelf bouwen, dan kost dit u veel tijd. Een bestaand script biedt een oplossing voor veel technische vraagstukken die u dan alsnog zelf zou moeten oplossen.

Startpagina’s met relevante links krijgen in de zoekmachines een streepje voor. Tegenwoordig is het van belang om onderscheidend te zijn. Het kan nuttig zijn om naast links ook wat plaatjes en informatieve teksten te plaatsen. Veel paginabeheerders voegen namelijk alleen links toe aan hun startpagina. Door iets anders te doen is uw startpagina onderscheidend.

Het plaatsen van banners of advertenties is het overwegen waard wanneer het goed loopt met de hoeveelheid bezoekers. Hiervoor bestaan een aantal platformen. Met startpagina’s is zo nog altijd geld te verdienen.