×
menu

Beheer van een startpagina

In een aantal opzichten is het goed om een eigen startpagina te hebben. Allereerst biedt een startpagina natuurlijk mogelijkheden om te linken naar uw favoriete sites. Verder kunt u uw eigen websites uitstekend promoten via een eigen startpagina. Geld verdienen met uw eigen startpagina is eveneens mogelijk.

Om een eigen startpagina aan te maken dient u zich eerst te registreren. Het aanmeldformulier hiervoor is op de meeste websites vrij snel te vinden via de homepagina. Een geschikte website is via Google vrij eenvoudig te vinden. Denk daarbij aan zoekopdrachten zoals “eigen startpagina maken”.

Bedenk een goede naam voor het subdomein van uw startpagina. Heeft uw startpagina een bepaald thema, dan is het een goede gewoonte om uw startpagina naar dit thema te vernoemen. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. Het komt vaak voor dat er dan links over verschillende thema’s op de pagina staan. Als dat het geval is, is een algemene naam geen probleem.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. In sommige gevallen dient u via een link uw aanmelding te bevestigen. Deze link wordt per e-mail naar u toegestuurd. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, dan kunt u namelijk instructies aanvragen om uw wachtwoord te herstellen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Loopt u dan aan tegen een e-mailadres dat incorrect is, dan wordt het lastig om nog toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw pagina.

U zult her en der informatie over uw eigen startpagina maken kunnen vinden. Zo is Beheer linkpagina het doornemen waard. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Want naast het aanmaken is er ook het onderhouden. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Uw startpagina zal doorgaans leeg zijn direct nadat u het heeft aangemaakt. Het is belangrijk dat u een rubriek aanmaakt. Daarna kunt u pas links toevoegen. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. Er worden doorgaans een aantal rubrieken aangemaakt. De rubriek dient altijd een titel te hebben en daarom is dit meestal een verplicht veld. Als titel kunt u een deelonderwerp opgeven. Zo rangschikt u uw links naar onderwerp. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.