×
menu

CMS beheer informatie

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een CMS programma. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. Uw tekst in de juiste lay-out gieten, dat neemt het CMS programma voor zijn rekening.

CMS pakketten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij het onderhoud van uw site. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Het gedeelte waarin u de beheertaken uitvoert wordt de beheeromgeving genoemd.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Voor meer informatie kunt u Nieuwe website met CMS programma doornemen. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Het is bij een nieuw systeem altijd even een kwestie van erachter komen wat alle knoppen in het beheergedeelte doen. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.