×
menu

CMS beheer informatie

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. Een aanzienlijk gedeelte van de inhoud van uw site kan in het CMS systeem gewoon als platte tekst worden ingevoerd. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Software voor content management is bedoeld als hulpmiddel bij het onderhouden van uw website. Een CMS systeem slaat gegevens meestal op in een database, waar deze zonder CMS systeem in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes zouden staan. Wijzingen brengt u aan in een centrale omgeving. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Op welke manieren levert een content management systeem nog meer voordelen? Andere voordelen kunt u op de pagina CMS beheer tips vinden. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Het is bij een nieuw systeem altijd even een kwestie van erachter komen wat alle knoppen in het beheergedeelte doen. De ontwikkelaar van het CMS systeem zal meestal een logische indeling van de beheerschermen nastreven.