×
menu

Een eigen startpagina maken

Met een startpagina kunt u een online gids voor websites maken. Een dochterpagina heeft doorgaans zijn eigen subdomein. Men heeft per thema vaak een dochterpagina ingericht. Het samenstellen van een nieuwe startpagina is gratis. Dat kunt u op diverse websites doen die via Google eenvoudig te vinden zijn.

Het is niet verplicht om uw gehele startpagina rond een enkel onderwerp in te richten. Het is ook toegestaan om uw startpagina met persoonlijke favorieten te vullen. Op dergelijke dochterpagina’s staan vaak links over diverse onderwerpen. Dan is het wel handig om een rubriek per onderwerp te maken.

Meer informatie over eigen startpagina maken kunt u op Nieuwe startpagina vinden. U kunt er ook tips vinden voor een goede startpagina. Om zelf een startpagina website op te zetten raden wij u aan om op zoek te gaan naar een goed startpaginascript. Er is vrij kort geleden nog een modern script uitgekomen. Het kan veel tijd kosten om zelf een dergelijk script te programmeren. Een bestaand script biedt een oplossing voor veel technische vraagstukken die u dan alsnog zelf zou moeten oplossen.

Het is positief wanneer u relevante links op de pagina plaatst. Tegenwoordig is het van belang om onderscheidend te zijn. Het kan nuttig zijn om naast links ook wat plaatjes en informatieve teksten te plaatsen. Veel startpagina’s bevatten immers alleen links. U kunt uw startpagina uniek maken door het anders aan te pakken dan de rest.

Het plaatsen van banners of advertenties is het overwegen waard wanneer het goed loopt met de hoeveelheid bezoekers. Hiervoor bestaan een aantal platformen. Op deze manier kunt u een extra zakcentje eraan verdienen.