×
menu

Een eigen startpagina online zetten

U kunt een startpagina zien als een online catalogus. Een startpagina websites bestaat meestal uit diverse dochterpagina’s. Men heeft per thema vaak een dochterpagina ingericht. Het samenstellen van een nieuwe startpagina is gratis. Websites hiervoor kunt u in Google zonder al te veel moeite vinden.

Het is echter geen verplichting om links over een enkel onderwerp te plaatsen. Een persoonlijke startpagina met al uw favorieten is ook toegestaan. Op een algemene startpagina worden doorgaans links omtrent verscheidene onderwerpen geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is het raadzaam om per onderwerp een rubriek aan te maken op de startpagina.

U kunt meer over nieuwe startpagina aanmaken lezen op eigen startpagina samenstellen. U kunt er ook tips vinden voor een goede startpagina. Om zelf een startpagina website op te zetten raden wij u aan om op zoek te gaan naar een goed startpaginascript. Niet zo lang geleden is er nog een nieuw startpaginascript ontwikkeld. Het kan veel tijd kosten om zelf een dergelijk script te programmeren. De ontwikkelaar van een dergelijk script heeft vaak al nagedacht over veel technische issues, die u dan alsnog zelf mag oplossen.

Probeer te zorgen dat er relevante links op de startpagina staan. Tegenwoordig is het van belang om onderscheidend te zijn. Een aantal informatieve teksten en afbeeldingen toevoegen kan nuttig zijn om een stukje onderscheidendheid in te bouwen. Veel mensen plaatsen alleen links. U kunt zich met uw startpagina prima onderscheiden van de rest door iets anders te doen.

Komt er een moment dat het goed gaat met het aantal bezoekers, dan kunt u de plaatsing van advertenties of banners op de pagina overwegen. Dit is via een aantal platformen prima te doen. Zo kan het behoorlijk lucratief worden.