×
menu

Een eigen startpagina online zetten

Een eigen startpagina maken kan erg zinvol zijn en u in verschillende opzichten voordeel opleveren. Allereerst biedt een startpagina natuurlijk mogelijkheden om te linken naar uw favoriete sites. Verder kunt u uw eigen websites uitstekend promoten via een eigen startpagina. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

Als u aan de slag gaat met uw eigen startpagina, dan is het nodig om u eerst te registreren. Het aanmeldformulier voor uw eigen startpagina is op veel websites vrij eenvoudig te vinden. Via een zoekopdracht in Google vindt u snel een aantal geschikte startpagina websites. U vindt de websites met zoektermen zoals “eigen startpagina maken”.

Bedenk een goede naam voor het subdomein van uw startpagina. Verzin een beschrijvende naam voor het subdomein van uw nieuwe startpagina. Zo zien mensen snel waar uw pagina over gaat. Vaak mag u ook een persoonlijke linkpagina maken. mag plaatsen. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. Dan is een algemene naam prima.

Belangrijk is dat u het juiste e-mailadres opgeeft bij het aanmelden voor een eigen startpagina. Soms dient u op een bevestigingslink te klikken waarmee uw aanmelding definitief wordt gemaakt. Deze ontvangt u vrijwel direct na de aanmelding per e-mail. Ontbreekt deze extra actie, dan nog is het fijn om een e-mailadres in te voeren dat correct is. In het geval u niet meer weet wat uw wachtwoord is, dan kunt u instructies aanvragen voor het herstellen van uw wachtwoord. De te volgen stappen worden bij een wachtwoordherstel via de e-mail naar u toegestuurd. Dit wordt lastig wanneer het e-mailadres dat u heeft ingevuld niet correct blijkt te zijn.

Voor meer achtergrondinformatie over het aanmaken van een startpagina zijn er meer artikelen te vinden online. Zo is Uw Nederlandse startpagina maken het doornemen waard. Wanneer u meer erover weet, dan wordt het ook gemakkelijker. Want naast het aanmaken is er ook het onderhouden. U kunt meerdere artikelen over het aanmaken van een startpagina vinden op de website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. Het is belangrijk dat u een rubriek aanmaakt. Daarna kunt u pas links toevoegen. Een link moet namelijk in een rubriek worden toegevoegd. U kunt meerdere rubrieken aanmaken. Een rubriek heeft altijd een titel. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Door op deze manier te werken, rangschikt u de links naar onderwerp of deelonderwerp. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.