×
menu

Een eigen startpagina op touw zetten

U kunt een startpagina zien als een online catalogus. Op een startpagina website kunt u een aantal dochterpagina’s vinden. Deze dochterpagina’s hebben allemaal een eigen onderwerp. U kunt zonder extra kosten een nieuwe startpagina samenstellen. Websites waar u een startpagina kunt aanmaken zijn via de zoekmachines te vinden.

U hoeft zich niet strikt aan een enkel onderwerp te houden. Een persoonlijke startpagina met al uw favorieten is ook toegestaan. Op een algemene startpagina worden doorgaans links omtrent verscheidene onderwerpen geplaatst. Aan te raden is om u per rubriek op slechts een enkel onderwerp te richten.

Meer informatie over eigen startpagina maken kunt u op Uw eigen startpagina samenstellen vinden. U kunt er ook tips vinden voor een goede startpagina. Een startpaginascript kan u helpen bij het opzetten van een eigen startpagina website. Vrij recent is er een modern startpagina script ontwikkeld. U zult wanneer u het zelf bouwt, veel tijd kwijt zijn. Een bestaand script biedt een oplossing voor veel technische vraagstukken die u dan alsnog zelf zou moeten oplossen.

Het plaatsen van relevante links zorgt dat de startpagina interessant is voor de zoekmachines. Tegenwoordig is het van belang om onderscheidend te zijn. Het kan nuttig zijn om naast links ook wat plaatjes en informatieve teksten te plaatsen. Veel startpagina’s bevatten immers alleen links. Uw startpagina kan zich onderscheiden van de rest wanneer u deze anders maakt dan de andere pagina’s.

Bij een bepaalde hoeveelheid bezoekers wordt het ook interessant om advertenties op uw startpagina weer te geven. Hiervoor bestaan een aantal platformen. Komen er veel bezoekers op uw pagina, dan is het zeker interessant om hier eens over na te denken.