×
menu

Een eigen startpagina op touw zetten

Een startpagina kunt u beschouwen als een online catalogus. De startpagina website heeft vaak veel dochterpagina’s met hun eigen subdomein. Per onderwerp is er doorgaans een dochterpagina aangemaakt. Een nieuwe startpagina maakt u gratis aan. Met een zoekopdracht in Google kunt u startpagina websites vinden waar u een nieuwe startpagina mag aanmaken.

U hoeft zich niet strikt aan een enkel onderwerp te houden. Er zijn voldoende algemene dochterpagina’s te vinden. Hierop vindt u in veel gevallen links omtrent diverse onderwerpen. Dan is het wel handig om een rubriek per onderwerp te maken.

U kunt meer over nieuwe startpagina aanmaken lezen op Een Nederlandse startpagina maken. U kunt er ook tips vinden voor een goede startpagina. Een startpaginascript kan u helpen bij het opzetten van een eigen startpagina website. Niet zo lang geleden is er nog een nieuw startpaginascript ontwikkeld. Het kan veel tijd kosten om zelf een dergelijk script te programmeren. In een startpagina script zijn veel problemen die u daarbij zou tegenkomen al opgelost.

Probeer te zorgen dat er relevante links op de startpagina staan. Heden ten dage is het belangrijk dat u onderscheidend bent met uw startpagina. Een aantal informatieve teksten en afbeeldingen toevoegen kan nuttig zijn om een stukje onderscheidendheid in te bouwen. Veel mensen plaatsen alleen links. Door niet hetzelfde te doen als de rest, onderscheidt uw startpagina zich.

Loopt het goed met de bezoekersaantallen dan kunt u overwegen om advertenties of banners op uw startpagina te plaatsen. Er bestaan een aantal platformen om dit voor u eenvoudig te maken. Mocht het moment komen dat u veel bezoekers heeft, dan is het zeker de moeite waard om u daarin te verdiepen.