×
menu

Een eigen startpagina op touw zetten

Er kunnen verschillende redenen zijn om een startpagina aan te maken. Een bepaalde hobby hebben waarover u informatie online wilt zetten kan een reden zijn. Geld willen verdienen kan ook een drijfveer zijn. Eenvoudig uw favorieten online plaatsen kan natuurlijk ook een drijfveer zijn.

In eerste instantie zult u een portal website moeten kiezen waarop u de startpagina wilt aanmaken. Ook zult u een naam voor het subdomein van uw dochterpagina moeten bedenken. Verder is een werkend e-mailadres nodig omdat u in veel gevallen uw e-mailadres moet bevestigen.

Op een startpagina maakt u categorie├źn aan en in deze categorie├źn plaatst u de links. Zo kunt u een zekere structuur aanbrengen. U kunt de links bijvoorbeeld sorteren op onderwerp.

U kunt meer over het aanmaken van uw eigen dochterpagina te weten komen door het artikel Een nieuwe startpagina samenstellen door te nemen. Het is een prima beginpunt voor het samenstellen van uw eigen startpagina. Uw eigen startpagina samenstellen is geen rocket science.

Het aanmaken van een eigen startpagina is bij de meeste websites gratis. Een randvoorwaarde is soms dat u een minimum aantal links toevoegt. Dit staat dan vaak in de voorwaarden van de website. Verwijdering van uw pagina kan het gevolg zijn wanneer uw pagina niet voldoet aan die randvoorwaarde.