×
menu

Een mooie startpagina maken

Een eigen startpagina aanmaken vergroot uw online vindbaarheid. Vanzelfsprekend behoort ook een eigen startpagina website tot de opties. Over deze twee mogelijkheden kunt u hier meer informatie vergaren. Voor beide opties zijn goede argumenten te verzinnen. Overigens is het ook mogelijk om een startpagina website te bezitten en tevens op websites van derden een eigen startpagina te hebben. U combineert de opties dan gewoonweg.

Een eigen startpagina kunt u kosteloos maken op diverse websites. Het nadeel van een startpagina op de website van derden, is dat u niet weet hoelang de startpagina blijft voortbestaan. Men kan zomaar besluiten om te stoppen met de volledige website. Alle dochterpagina’s gaan dan ook offline. Niet zelden blijkt een startpagina te worden verwijderd zonder een echt duidelijke reden. Soms moet er minstens een bepaald aantal links op uw startpagina staan. Doet u dat niet, dan gaat de startpagina offline na enige tijd.

Meer informatie over het samenstellen van uw eigen startpagina kunt u vinden in Nieuwe startpagina bouwen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Omdat er zoveel startpagina’s bestaan is onderscheidend zijn belangrijk. U kunt de informatie in het artikel zien als een handreiking.

Omdat momenteel veel startpagina websites op elkaar lijken, is het een perfect moment om zelf een startpagina website te beginnen waarbij u een geheel eigen stijl aanhoudt. In dat geval heeft u alles zelf in de hand. Er kan een voorkeur bestaan voor veel informatieve tekst en een beperkt aantal links op een startpagina. Dit wordt lastig wanneer een minimumeis geldt voor het aantal links op een dochterpagina. Gaat het om uw eigen website, dan kan niemand een dergelijke voorwaarde aan uw website stellen. U hoeft dan geen rekening te houden met de wensen van andere websites.