×
menu

Een mooie startpagina maken

U kunt een startpagina zien als een online catalogus. Op een startpagina website kunt u een aantal dochterpagina’s vinden. De dochterpagina’s worden vaak per thema aangemaakt. Het samenstellen van een nieuwe startpagina is gratis. Dat kunt u op diverse websites doen die via Google eenvoudig te vinden zijn.

Het is echter geen verplichting om links over een enkel onderwerp te plaatsen. U mag ook een algemene startpagina maken. Op een algemene startpagina worden doorgaans links omtrent verscheidene onderwerpen geplaatst. Het is daarbij wel raadzaam om per onderwerp een categorie aan te maken.

Meer over dit onderwerp kunt u lezen in het artikel Een Nederlandse startpagina bouwen. Tevens zijn er voor het maken van een goede startpagina tips te vinden op die website. U kunt via Google zoeken op “startpaginascript” wanneer u zelf een startpagina website op touw wilt zetten. Een modern startpaginascript is niet zo lang geleden uitgekomen. U zult wanneer u het zelf bouwt, veel tijd kwijt zijn. In een startpagina script zijn veel problemen die u daarbij zou tegenkomen al opgelost.

Probeer te zorgen dat er relevante links op de startpagina staan. Tegenwoordig is het van belang om onderscheidend te zijn. Een tip is om uw startpagina aan te vullen met hier en daar een afbeelding en een stukje informatieve tekst. Veel startpagina’s bevatten immers alleen links. U kunt zich met uw startpagina prima onderscheiden van de rest door iets anders te doen.

Komt er een moment dat het goed gaat met het aantal bezoekers, dan kunt u de plaatsing van advertenties of banners op de pagina overwegen. U kunt bijvoorbeeld Google Adsense advertenties weergeven op uw pagina. Op deze manier kunt u een extra zakcentje eraan verdienen.