×
menu

Een mooie startpagina maken

Met een startpagina kunt u een online gids voor websites maken. Een dochterpagina heeft doorgaans zijn eigen subdomein. Per onderwerp is er doorgaans een dochterpagina aangemaakt. Een eigen startpagina is kosteloos aan te maken. Websites waar u een startpagina kunt aanmaken zijn via de zoekmachines te vinden.

Het is niet verplicht om uw gehele startpagina rond een enkel onderwerp in te richten. Een persoonlijke startpagina met al uw favorieten is ook toegestaan. U ontkomt er dan niet aan om links over diverse thema’s te plaatsen. Dan is het wel handig om een rubriek per onderwerp te maken.

Meer over dit onderwerp kunt u lezen in het artikel Een startpagina online zetten. Het bevat ook tips om de kwaliteit van uw pagina hoog te houden. Een startpaginascript kan u helpen bij het opzetten van een eigen startpagina website. Een modern startpaginascript is niet zo lang geleden uitgekomen. Het kan veel tijd kosten om zelf een dergelijk script te programmeren. In een startpagina script zijn veel problemen die u daarbij zou tegenkomen al opgelost.

Probeer te zorgen dat er relevante links op de startpagina staan. Onderscheidend zijn is tegenwoordig belangrijk. Het is zinvol om naast links ook wat tekst en afbeeldingen op uw startpagina te plaatsen. Veel mensen plaatsen alleen links. Uw startpagina kan zich onderscheiden van de rest wanneer u deze anders maakt dan de andere pagina’s.

Bij een bepaalde hoeveelheid bezoekers wordt het ook interessant om advertenties op uw startpagina weer te geven. U kunt bijvoorbeeld Google Adsense advertenties weergeven op uw pagina. Wordt uw pagina goed bezocht, dan zou het zonde zijn om hier geen inkomsten uit te halen.