×
menu

Een Nederlandse startpagina bouwen

Met een startpagina kunt u een online gids voor websites maken. Op een startpagina website kunt u een aantal dochterpagina’s vinden. Per onderwerp is er doorgaans een dochterpagina aangemaakt. Een eigen startpagina is kosteloos aan te maken. Via een zoekopdracht in de zoekmachine vindt u eenvoudig sites waar een startpagina aanmaken is toegestaan.

U mag best uitstapjes naar andere onderwerpen maken op uw startpagina. Er zijn voldoende algemene dochterpagina’s te vinden. Op dergelijke dochterpagina’s staan vaak links over diverse onderwerpen. Dan is het wel handig om een rubriek per onderwerp te maken.

Meer over dit onderwerp kunt u lezen in het artikel Een mooie startpagina maken. U kunt er ook tips vinden voor een goede startpagina. Voor het opzetten van een eigen website met dochterpagina’s kunt u een startpagina script gebruiken. Het is niet lang geleden dat er nog een modern script hiervoor is uitgekomen. Het kan veel tijd kosten om zelf een dergelijk script te programmeren. Veel technische issues die u bij zelf programmeren tegenkomt. daar heeft een startpaginascript al een oplossing voor.

Het is positief wanneer u relevante links op de pagina plaatst. Vandaag de dag is het onderscheid maken belangrijk. Een tip is om uw startpagina aan te vullen met hier en daar een afbeelding en een stukje informatieve tekst. Het zal u wellicht opgevallen zijn dat de meeste startpagina’s enkel links bevatten. Uw startpagina kan zich onderscheiden van de rest wanneer u deze anders maakt dan de andere pagina’s.

Loopt het goed met de bezoekersaantallen dan kunt u overwegen om advertenties of banners op uw startpagina te plaatsen. Er bestaan een aantal platformen om dit voor u eenvoudig te maken. Komen er veel bezoekers op uw pagina, dan is het zeker interessant om hier eens over na te denken.