×
menu

Een Nederlandse startpagina samenstellen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een startpagina aan te maken. Een bepaalde hobby hebben waarover u informatie online wilt zetten kan een reden zijn. De aanleiding kan ook van commerciële aard zijn. Maar uw favorieten willen bewaren op een algemene startpagina kan ook een reden zijn.

U begint met het maken van een keuze voor een geschikte startpagina website voor het aanmaken van een dochterpagina. Ook zult u een naam voor het subdomein van uw dochterpagina moeten bedenken. Zorg dat u het juiste e-mailadres opgeeft, want deze moet vaak na de aanmelding worden bevestigd.

Startpagina’s bestaan uit rubrieken en in deze rubrieken worden de links opgenomen. Zo kunt u een zekere structuur aanbrengen. Waar een startpagina vaak over een bepaald onderwerp gaat, kunt u met de rubrieken deelonderwerpen aanmaken en de links daarin onderverdelen.

Over het aanmaken van een startpagina kunt u meer lezen in het artikel Aanmelden startpagina. Via de informatie legt u een gedegen basis om straks uw eigen startpagina in elkaar te kunnen zetten. Het is niet zo heel ingewikkeld om uw eigen startpagina aan te maken.

U kunt uw eigen dochterpagina op verschillende websites kosteloos aanmaken. Bij sommige websites stelt men wel de plaatsing van een minimum aantal links als randvoorwaarde. Voldoet u daar niet aan, dan kan men uw startpagina op non-actief stellen.