×
menu

Een nieuwe startpagina online zetten

U kunt een startpagina zien als een online catalogus. De startpagina website heeft vaak veel dochterpagina’s met hun eigen subdomein. Een dochterpagina richt zich vaak op een enkel onderwerp en bevat daarover links. Een nieuwe startpagina maakt u gratis aan. Websites hiervoor kunt u in Google zonder al te veel moeite vinden.

Het is overigens best toegestaan om over meer onderwerpen links op uw startpagina toe te voegen. Het is ook toegestaan om uw startpagina met persoonlijke favorieten te vullen. Daarop staan vaak links naar verschillende onderwerpen. Maak per thema dan wel een rubriek aan, anders wordt het onoverzichtelijk.

Een eigen startpagina maken, daarover is op Nieuwe startpagina bouwen meer informatie te vinden. Ook staan er tips om de kwaliteit van uw startpagina te waarborgen. U kunt via Google zoeken op “startpaginascript” wanneer u zelf een startpagina website op touw wilt zetten. Het is niet lang geleden dat er nog een modern script hiervoor is uitgekomen. Het kan veel tijd kosten om zelf een dergelijk script te programmeren. Een bestaand script biedt een oplossing voor veel technische vraagstukken die u dan alsnog zelf zou moeten oplossen.

Probeer te zorgen dat er relevante links op de startpagina staan. Onderscheidend vermogen is belangrijk. Het kan nuttig zijn om naast links ook wat plaatjes en informatieve teksten te plaatsen. Veel mensen plaatsen alleen links. Uw startpagina kan zich onderscheiden van de rest wanneer u deze anders maakt dan de andere pagina’s.

Loopt het goed met de bezoekersaantallen dan kunt u overwegen om advertenties of banners op uw startpagina te plaatsen. Hiervoor bestaan een aantal platformen. Mocht het moment komen dat u veel bezoekers heeft, dan is het zeker de moeite waard om u daarin te verdiepen.