×
menu

Een nieuwe startpagina samenstellen

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Verder kunt u uw eigen websites uitstekend promoten via een eigen startpagina. Geld verdienen met uw eigen startpagina is eveneens mogelijk.

U dient zich te registreren voordat u aan de slag gaat met uw eigen startpagina. Het aanmeldformulier hiervoor is op de meeste websites vrij snel te vinden via de homepagina. Via een zoekopdracht in Google vindt u snel een aantal geschikte startpagina websites. U vindt de websites met zoektermen zoals “eigen startpagina maken”.

Voor uw startpagina is het nodig om een geschikte naam te bedenken voor het subdomein waar deze op komt te staan. Wanneer uw startpagina over een specifiek onderwerp gaat, dan is het een goede gewoonte om dit onderwerp als naam in te vullen van uw pagina. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. De links op een dergelijke startpagina zullen over verschillende onderwerpen gaan. Dan is een algemene naam prima.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. In sommige gevallen dient u via een link uw aanmelding te bevestigen. Direct na de aanmelding zult u deze link in dat geval per e-mail ontvangen. Maar ook wanneer er niet op een bevestigingslink geklikt hoeft te worden, is het handig om een correct e-mailadres op te geven. Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, dan kunt u namelijk instructies aanvragen om uw wachtwoord te herstellen. Instructies voor wachtwoordherstel ontvangt u per e-mail. Wanneer het e-mailadres dan niet klopt, dan is dat niet handig.

U zult her en der informatie over uw eigen startpagina maken kunnen vinden. Op Nieuwe startpagina samenstellen is bijvoorbeeld informatie te vinden. Wanneer u meer erover weet, dan wordt het ook gemakkelijker. Want naast het aanmaken is er ook het onderhouden. De website waar het artikel in de link op staat bevat meer artikelen over het maken van uw eigen startpagina.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. Het is belangrijk dat u een rubriek aanmaakt. Daarna kunt u pas links toevoegen. De links dienen namelijk in een rubriek te worden geplaatst. Er worden doorgaans een aantal rubrieken aangemaakt. De rubriek dient altijd een titel te hebben en daarom is dit meestal een verplicht veld. De titel beschrijft waar de rubriek over gaat. Op deze manier kunt u de links per onderwerp rangschikken. U heeft zo ook een heldere structuur voor de mensen die uw pagina bekijken.