×
menu

Een website bouwen

De afkorting CMS houdt in: content management systeem. Wijzigingen aan je website zijn op een gemakkelijke manier aan te brengen met een CMS. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Kun je een Word bestand aanpassen dan is de kans groot dat ook het werken met een CMS programma geen probleem voor je is.

Met het CMS systeem is het niet meer nodig om aanpassingen te verrichten aan de bronbestanden. Het CMS pakket zal alles in principe opslaan in een centrale database. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er bestaan best veel CMS pakketten. Ze vereenvoudigen het beheer van uw website aanzienlijk. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. PHP of HTML kennis is door het gebruik van het CMS niet nodig.

Wellicht bent u nu nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor u. Dan voorziet de pagina Je website samenstellen u van meer informatie. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.