×
menu

Een website maken

CMS is de afkorting van content management systeem. Wijzigingen aan je website zijn op een gemakkelijke manier aan te brengen met een CMS. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker die je al gauw bekend voor zal komen wanneer je regelmatig gebruik maakt van bijvoorbeeld Word.

Met het CMS systeem is het niet meer nodig om aanpassingen te verrichten aan de bronbestanden. De content wordt opgeslagen in een database. De scheiding tussen content en opmaak zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Het aanbod van CMS pakketten is vrij groot. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Met een CMS kunt u zelf snel aanpassingen doen in de teksten of afbeeldingen binnen de website. Door het CMS hoeft u zelf niets van HTML of PHP te weten.

Zou u willen weten wat u mogelijkheden zijn? Meer informatie vindt u in Mijn website beheren. Meestal wordt er een installatie script meegeleverd.