×
menu

Een website samenstellen

U heeft op verschillende manieren baat bij het gebruik van een CMS programma. In eerste instantie is het onderhouden van uw website een stuk gemakkelijker met een CMS systeem.

Er is aan uw kant geen technische kennis nodig wanneer u een CMS programma gebruikt. Er is een duidelijk scheiding tussen content en opmaak. Hierdoor kunt u de content aanpassen zonder iets te hoeven doen met programmeercodes of opmaakcodes.

Hierboven stond al aangegeven dat u niets over de techniek hoef te weten. Aanpassingen in de bronbestanden van uw website zijn zelden nodig. De kans op fouten wordt op deze manier gereduceerd.

Om meer over CMS systemen te weten te komen, kunt u ook eens het artikel Wat is een CMS systeem? raadplegen. Het is altijd goed om erover te lezen in de aanloop naar de ingebruikname van een CMS pakket. Met name wanneer u weinig ervaring heeft met CMS systemen, is het aan te raden om u in te lezen.

CMS software dient op een webhosting pakket te draaien. Veel CMS pakketten worden geleverd met een script die is bedoeld om u te ondersteunen bij de installatie. Veel CMS systemen werken met een database. Deze database moet u wel op uw webhosting pakket kunnen aanmaken.