×
menu

Een website voor beginnende ondernemers

CMS is de afkorting van content management systeem. Wijzigingen aan je website zijn op een gemakkelijke manier aan te brengen met een CMS. In de meeste CMS systemen hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Door van een CMS gebruik te maken zal veelvuldige aanpassing van bestanden op de server verleden tijd zijn. Uw wijzigingen worden in een database opgeslagen. Er is een verminderde kans op fouten omdat de content wordt gescheiden van de rest. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. Er zijn verschillende soorten websites met een CMS pakket te maken. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. Kennis van PHP of HTML van uw kant is niet noodzakelijk.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? Dan voorziet de pagina Een website maken u van meer informatie. Bij het CMS zit vaak een installatie script dat u kunt gebruiken om de installatie te vergemakkelijken.