×
menu

Eigen site met CMS programma

U heeft op verschillende manieren baat bij het gebruik van een CMS programma. Een CMS systeem maakt het in eerste instantie makkelijker om uw website te onderhouden.

Ook zonder verstand van de techniek kunt u door het CMS pakket aanpassingen aan de site verrichten. Er wordt een scheiding gemaakt tussen de website inhoud enerzijds en de techniek en het ontwerp anderzijds. Vaak kunt u alle content in het CMS systeem aanpassen, zonder dat u iets met de opmaaktaal HTML hoeft te doen.

Met CMS software is kennis van de opmaaktaal HTML of andere opmaakcodes niet noodzakelijk. De bronbestanden hoeft u bijna nooit aan te passen wanneer u gebruikmaakt van CMS software. De kans dat er iets misgaat wordt zo lager.

Raadpleeg de pagina Mijn website beheren voor meer informatie over CMS pakketten. Het is altijd verstandig om u voor te bereiden. Dat is in het bijzonder het geval wanneer u nog nooit met het nieuwe systeem gewerkt hebt.

Een CMS programma zal moeten worden geïnstalleerd op een webhosting pakket. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Doorgaans zullen gegevens in een database worden opgeslagen door het CMS pakket. Het is dus van belang dat u een database op uw hostingpakket kunt aanmaken en gebruiken.