×
menu

Eigen website beginnen

Het gebruik van een CMS biedt u enkele voordelen. Een content management systeem stelt je in staat om zonder technische kennis je site aan te passen. U zult niet veel CSS kennis nodig hebben wanneer u een CMS pakket gebruikt. Het aanpassen van een site met een CMS systeem is niet veel lastiger dan het werken met een tekstverwerker.

Met het CMS systeem is het niet meer nodig om aanpassingen te verrichten aan de bronbestanden. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er zijn verschillende content management systemen beschikbaar waar u een website of intranet pagina mee kan maken. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Met een CMS kunt u zelf snel aanpassingen doen in de teksten of afbeeldingen binnen de website. Door het CMS hoeft u zelf niets van HTML of PHP te weten.

Wellicht bent u nu nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor u. U kunt CMS beheer tips doorlezen om meer kennis te vergaren. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.