×
menu

Eigen website bouwen

Met een CMS pakket kunt u eenvoudig de inhoud van uw site beheren. Via een speciale link komt er een controlepaneel beschikbaar op uw website, waarmee u aanpassingen kunt verrichten. Het controlepaneel is beveiligd met een inlogformulier. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. Men heet het controlepaneel zo gemaakt dat het niet moeilijk is om deze te bedienen.

Een CMS geeft u de volledige controle over de website inhoud. Op deze manier is een aanpassing verrichten niet moeilijk. En dat vinden bezoekers fijn. Bezoeken ze de website in de toekomst nogmaals, dan zien ze het liefst nieuwe content. Als u een tekstverwerker zoals Word kunt gebruiken, dan gaat een CMS systeem gebruiken ook lukken.

Een CMS systeem is een stuk software. Het verschil is dat u een CMS niet op uw computer installeert, maar op uw webhosting pakket. Dit lijkt lastig, maar gelukkig is de installatie van veel CMS systemen goed gedocumenteerd. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Is het gebruik van een CMS voor u interessant? In dat geval willen wij u graag adviseren om het bericht Je website maken te lezen. Er is een grote kans dat u op die website een goed CMS systeem vindt voor uw situatie. Online is er voldoende documentatie te vinden over de meeste CMS pakketten. Er bestaan alternatieven waarvoor u niet hoeft te betalen. Echter hebben de gratis alternatieven vaak niet de handige oplossingen die een commercieel systeem wel bevat.

Het installeren van plug-ins is bij gratis systemen in veel gevallen nodig. Het basissysteem mist dan bepaalde functies die door de plug-in worden toegevoegd. Een commercieel pakket zal daarentegen wat functionaliteiten betreft een stuk completer zijn.