×
menu

Je eigen site met CMS systeem

Voor het beheer van uw website is het wijs om een CMS pakket te gebruiken. Wilt u iets veranderen aan uw site, dan doet u dat bij een CMS pakket via een centrale beheeromgeving op uw website. Een aanpassing aan een bepaald element voert u eenmaal door. Het CMS systeem zorgt dat overal meteen de meest recente versie wordt getoond. Gebruikt u geen CMS software, dan dient u vaak op meerdere plekken de aanpassing door te voeren.

Wat ook een voordeel is van CMS software, is dat er in de regel niet veel verstand van de techniek nodig is voor het gebruik. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. De meeste CMS pakketten zijn bovendien goed gedocumenteerd.

Het is verstandig om in alle gevallen gebruik te maken van CMS software. Ook voor sites met maximaal 3 pagina’s is het beter om een CMS pakket te gebruiken. Want het kan zomaar zijn dat u de website op een later tijdstip flink wilt uitbreiden. Neem Eigen startpagina samenstellen door wanneer u meer te weten wilt komen over CMS software. Een techneut die u kan ondersteunen bij de installatie kunt u vinden op diverse freelance websites. Bent u na enige tijd bekend geraakt met alle mogelijkheden van de CMS software, dan snapt u waarschijnlijk waarom u dat niet zelf allemaal wilt programmeren.