×
menu

Je eigen website met CMS pakket

U heeft op verschillende manieren baat bij het gebruik van een CMS programma. Een CMS systeem maakt het in eerste instantie makkelijker om uw website te onderhouden.

Technische kennis van uw kant is geen vereiste wanneer u gebruikmaakt van een CMS pakket. En ontwerp wordt gescheiden van de website inhoud. U hoeft daarom niets te doen met opmaakcodes of programmeren wanneer u de content wijzigt in de beheeromgeving van het CMS systeem.

Zoals al eerder geschreven in dit artikel is technische kennis niet vereist. Aanpassingen in de bronbestanden van uw website zijn zelden nodig. De kans dat er iets misgaat wordt zo lager.

Om meer over CMS systemen te weten te komen, kunt u ook eens het artikel CMS systeem raadplegen. Het is altijd verstandig om u voor te bereiden. Dat is in het bijzonder het geval wanneer u nog nooit met het nieuwe systeem gewerkt hebt.

Een CMS programma zal moeten worden geïnstalleerd op een webhosting pakket. Om het systeem goed aan de praat te krijgen, wordt er meestal een installatieprogramma meegeleverd. Het opslaan van de door u ingevoerde gegevens gebeurt bij veel CMS pakketten met behulp van een database. Bij uw keuze voor een hostingpakket is het belangrijk dat u een database kunt aanmaken.