×
menu

Je eigen website met CMS programma

Een website met een CMS pakket heeft een aantal pluspunten ten opzichte van een website zonder CMS software. Van aanpassingen moeten verrichten aan bestanden op de server is bijna nooit sprake. Vaak kunt u de aanpassing verrichten via de beheeromgeving dat onderdeel is van het CMS systeem. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. Uw tekst in de juiste lay-out gieten, dat neemt het CMS programma voor zijn rekening.

Software voor content management is bedoeld als hulpmiddel bij het onderhouden van uw website. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Op welke manieren heeft u nog meer baat bij een CMS programma? Om hier achter te komen raden wij u het artikel CMS beheer aan. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Hiermee kunt u de belangrijkste instellingen goed zetten. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.