×
menu

Je nieuwe website samenstellen

U heeft op verschillende manieren baat bij het gebruik van een CMS programma. Het onderhoud van uw website wordt met een CMS pakket vereenvoudigd. Dat is een eerste voordeel.

CMS software maakt het mogelijk om onderhoud aan de website te plegen zonder dat er technische kennis aan uw kant noodzakelijk is. En ontwerp wordt gescheiden van de website inhoud. Het wordt daardoor mogelijk om content te wijzigen zonder iets met programmeren of opmaakcodes te hoeven doen.

Kunt u met een tekstverwerker werken, dan is het aanpassen van een website in een CMS systeem voor u prima te doen. De bronbestanden hoeft u bijna nooit aan te passen wanneer u gebruikmaakt van CMS software. Er is op die manier minder kans op fouten.

U kunt Wat is een CMS systeem? doornemen wanneer u meer wilt weten over CMS software. Een stukje voorbereiding is namelijk altijd goed. Met name wanneer u weinig ervaring heeft met CMS systemen, is het aan te raden om u in te lezen.

De bedoeling is dat het CMS pakket op uw webhosting pakket wordt geïnstalleerd. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Gegevens zullen doorgaans naar een database worden weggeschreven door de CMS software. Deze database moet u wel op uw webhosting pakket kunnen aanmaken.