×
menu

Mijn eigen site met CMS programma

Met een CMS systeem kunt u het beheer van uw website eenvoudig doen. Websitebeheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van uw site. U dient in te loggen om daar te komen. Een wijziging aan een onderdeel van de site hoeft u vaak maar eenmaal door te voeren in het CMS pakket. Het CMS systeem zorgt dat overal meteen de meest recente versie wordt getoond. Dit is anders wanneer u geen CMS programma gebruikt. Dan is het vaak nodig om meerdere bestanden op uw webhosting pakket te wijzigen.

Voor het gebruik van de CMS software is het niet nodig om veel te weten over HTML en CSS. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. Voor het gros van de CMS pakketten staan er online handleidingen.

Gebruik van CMS software is in alle gevallen aan te raden. Heeft uw site niet veel pagina’s, kies dan toch maar voor een CMS pakket. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u Nieuwe website maken eens doornemen. Ziet u op tegen het installeren van een CMS pakket, dan zijn er voldoende experts die u kunnen helpen daarmee. Wanneer u bekend bent geraakt met de mogelijkheden van een CMS pakket, dan begrijpt u dat het zelf programmeren ervan zonde van de tijd is.