×
menu

Mijn nieuwe website maken

CMS is de afkorting van content management systeem. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Kun je een Word bestand aanpassen dan is de kans groot dat ook het werken met een CMS programma geen probleem voor je is.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. De content wordt van zaken zoals opmaak en programmeercode gescheiden waardoor de kans op fouten minder groot is. Er bestaan best veel CMS pakketten. Ze vereenvoudigen het beheer van uw website aanzienlijk. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Een wijziging wordt snel aangebracht met een CMS programma. U hoeft geen PHP of HTML kennis te hebben om met een CMS te werken.

Wilt u meer weten over hoe u een CMS in gebruik neemt? U kunt simpele website doorlezen om meer kennis te vergaren. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.