×
menu

Mijn nieuwe website samenstellen

U heeft baat bij het gebruik van een CMS. Een content management systeem stelt je in staat om zonder technische kennis je site aan te passen. In de meeste CMS systemen hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker die je al gauw bekend voor zal komen wanneer je regelmatig gebruik maakt van bijvoorbeeld Word.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. U plaatst de software van een CMS niet op uw eigen computer, maar op uw hosting webruimte. Dit kan ingewikkeld klinken. Voor veel CMS systemen is er echter goede documentatie te vinden rondom de installatie. Het komt vaak voor dat er een installatieprogramma met het CMS systeem wordt meegeleverd.

Wilt u meer weten over hoe u een CMS in gebruik neemt? Op Compleet Nieuw Startpagina Script Te Koop vindt u meer informatie over CMS systemen. Meestal wordt er een installatie script meegeleverd. Gebruik je een CMS dan zal het aanpassen van bestanden op de server niet zo vaak meer nodig zijn. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. De scheiding tussen content en opmaak zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Het aanbod van CMS pakketten is vrij groot. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. PHP of HTML kennis is door het gebruik van het CMS niet nodig.