×
menu

Mijn nieuwe website samenstellen

CMS pakketten zijn bedoeld om eenvoudig de inhoud van uw website te kunnen beheren. Met een simpel te bedienen controlepaneel kan men aanpassingen verrichten aan de website en de website volledig naar wens maken. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. Zonder veel abracadabra kunt u de nieuwe inhoud in het systeem invoeren alsof u een e-mail opstelt.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. U kunt zo zonder poespas uw website bewerken. En dat is aantrekkelijk voor bezoekers. Bij een volgend bezoek op uw website zien ze het liefst iets nieuws. Kunt u een mail tikken met Gmail, dan kunt u ook website content invoeren in een CMS.

Een CMS systeem is een stuk software. Maar het CMS pakket wordt niet geĆÆnstalleerd op uw PC, maar op de webruimte van uw hosting pakket. Dit lijkt lastig, maar gelukkig is de installatie van veel CMS systemen goed gedocumenteerd. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Is het gebruik van een CMS voor u interessant? In dat geval willen wij u graag adviseren om het bericht Je website samenstellen te lezen. Er wordt doorverwezen naar goede aanbieders van CMS systemen. U kunt de documentatie voor een specifiek pakket meestal online vinden. Er zijn systemen welke gratis te downloaden zijn. Deze missen vaak wel de functionaliteiten die de commerciƫle systemen zo succesvol maken.

Bij een gratis systeem zult u in veel gevallen bepaalde add-ons moeten installeren voordat u kunt doen wat u wilt doen. De add-on voegt dan extra functionaliteiten toe die niet in het basissysteem zitten. Een commercieel pakket is vaak een totaaloplossing die de gevraagde functionaliteiten al bevat.