×
menu

Mijn website beheren

U heeft baat bij een CMS pakket. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden, waarin de gegevens als platte tekst worden ingevuld. Uw tekst in de juiste lay-out gieten, dat neemt het CMS programma voor zijn rekening.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Wijzingen brengt u aan in een centrale omgeving. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Op welke manieren levert een content management systeem nog meer voordelen? Om hier achter te komen raden wij u het artikel Een nieuwe website samenstellen aan. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. Met dit installatiescript kunt u bepaalde belangrijke instellingen goed zetten. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Bij een nieuw systeem kan het altijd zijn dat u even moet wennen eraan. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.