×
menu

Nieuwe site maken

Een CMS of content management systeem is erg nuttig. CMS systemen bieden de mogelijkheid om op eenvoudige wijze wijzigingen aan te brengen aan je website. In de meeste CMS systemen hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Kun je werken met een tekstverwerker, dan zal ook het werken met de beheeromgeving van een CMS geen probleem voor je zijn.

Het komt bij een CMS zelden voor dat u bronbestanden hoeft aan te passen. De content wordt opgeslagen in een database. De scheiding tussen content en opmaak zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Het aanbod van CMS pakketten is vrij groot. Een CMS pakket is inzetbaar voor meerdere soort sites: nieuws, webshop of blog, het is geen probleem. Met een CMS kunt u zelf snel aanpassingen doen in de teksten of afbeeldingen binnen de website. Door het CMS hoeft u zelf niets van HTML of PHP te weten.

Wellicht bent u nu nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor u. Op Een nieuwe website samenstellen vindt u meer informatie over CMS systemen. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.