×
menu

Nieuwe site maken

Een website met een CMS pakket heeft een aantal pluspunten ten opzichte van een website zonder CMS software. Er zal zelden sprake zijn van benodigde aanpassingen aan bestanden op de server. Vaak kunt u de aanpassing verrichten via de beheeromgeving dat onderdeel is van het CMS systeem. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden, waarin de gegevens als platte tekst worden ingevuld. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Wijzingen brengt u aan in een centrale omgeving. Het gedeelte waarin u de beheertaken uitvoert wordt de beheeromgeving genoemd.

Op welke manieren heeft u nog meer baat bij een CMS programma? Voor meer informatie kunt u CMS website doornemen. In een groot aantal gevallen zit er een installatieprogramma bij het CMS systeem. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Bij een nieuw systeem kan het altijd zijn dat u even moet wennen eraan. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.