×
menu

Nieuwe startpagina maken

Een startpagina kunt u beschouwen als een online catalogus. Vaak is een dergelijke website in diverse dochterpagina’s onderverdeeld. Een dochterpagina richt zich vaak op een enkel onderwerp en bevat daarover links. U kunt wanneer u wilt uw eigen startpagina gratis aanmaken. Websites waar u een startpagina kunt aanmaken zijn via de zoekmachines te vinden.

Het is echter geen verplichting om links over een enkel onderwerp te plaatsen. U mag namelijk best een favorieten startpagina maken. Daarop staan vaak links naar verschillende onderwerpen. Maak per thema dan wel een rubriek aan, anders wordt het onoverzichtelijk.

Een eigen startpagina maken, daarover is op Een Nederlandse startpagina maken meer informatie te vinden. Ook staan er tips om de kwaliteit van uw startpagina te waarborgen. Wilt u zelf een startpagina website dan zult u eens kunnen zoeken op “startpagina script”. Een modern startpaginascript is niet zo lang geleden uitgekomen. U zult wanneer u het zelf bouwt, veel tijd kwijt zijn. In een startpagina script zijn veel problemen die u daarbij zou tegenkomen al opgelost.

Aan te raden is om de relevantie van de links hoog te houden. Onderscheidend vermogen is belangrijk. Een aantal informatieve teksten en afbeeldingen toevoegen kan nuttig zijn om een stukje onderscheidendheid in te bouwen. Veel mensen plaatsen alleen links. Uw startpagina kan zich onderscheiden van de rest wanneer u deze anders maakt dan de andere pagina’s.

Wordt uw startpagina goed bezocht, dan is de plaatsing van advertenties of affiliate banners het overwegen waard. U kunt bijvoorbeeld Google Adsense advertenties weergeven op uw pagina. Komen er veel bezoekers op uw pagina, dan is het zeker interessant om hier eens over na te denken.