×
menu

Nieuwe website maken

Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Voor veel zaken hoeft u niet zelf een opmaak toe te voegen. Het CMS pakket zal zelf de vertaalslag naar de juiste lay-out maken.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Waar u zonder CMS systeem losse bestanden voor iedere pagina zou hebben, zal een CMS systeem alles doorgaans in een database zetten. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. Namelijk via het beheergedeelte van het CMS systeem.

Het gebruik van een CMS pakket heeft nog meer voordelen. Op de pagina Mijn eigen site met CMS systeem leest u er meer over. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. Het installatieprogramma doet bepaalde aanpassingen in bestanden voor u.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Veel CMS systeem zijn dan ook modulair opgebouwd waarbij elk scherm over een specifiek gedeelte van de website gaat.