×
menu

Uw eigen startpagina op touw zetten

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. Allereerst biedt een startpagina natuurlijk mogelijkheden om te linken naar uw favoriete sites. Verder kunt u uw eigen websites uitstekend promoten via een eigen startpagina. Als u het goed aanpakt kunt u zelfs geld verdienen met uw startpagina.

Om een eigen startpagina aan te maken dient u zich eerst te registreren. Op de websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, is een registratieformulier aanwezig. Via simpele zoekopdrachten in Google zult u vrij snel een aantal startpagina websites vinden waar u zich gratis kan registreren. Zoekopdrachten zoals “Eigen startpagina maken” leveren vaak bruikbare resultaten op.

Bedenk een goede naam voor het subdomein van uw startpagina. Wanneer uw startpagina over een specifiek onderwerp gaat, dan is het een goede gewoonte om dit onderwerp als naam in te vullen van uw pagina. Een algemene persoonlijke startpagina mag ook vaak. Hier mag u links over meerdere thema’s. Dan is een algemene naam prima.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. Sommige websites versturen een bevestigingslink waarop u dient te klikken. Direct na de aanmelding zult u deze link in dat geval per e-mail ontvangen. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. Weet u uw wachtwoord niet meer, dan kunt u uw wachtwoord herstellen. De stappen die u moet volgen om uw wachtwoord te herstellen, ontvangt u per e-mail. Dit wordt lastig wanneer het e-mailadres dat u heeft ingevuld niet correct blijkt te zijn.

Op verschillende websites is informatie te vinden omtrent het samenstellen van uw eigen startpagina. De pagina Een mooie startpagina bouwen bevat goede informatie. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Op het moment dat u de startpagina heeft aangemaakt zal deze nog geen inhoud hebben. U kunt pas een link toevoegen aan de startpagina wanneer u eerst een rubriek heeft aangemaakt. De links dienen namelijk in een rubriek te worden geplaatst. De meeste startpagina’s bevatten meerdere rubrieken. De rubriek dient altijd een titel te hebben en daarom is dit meestal een verplicht veld. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.