×
menu

Uw eigen website met CMS

Met een CMS kunt u uw website op een zeer gemakkelijke manier wijzigen. Een CMS zorgt ervoor dat het bewerken van uw website niet veel moeilijker is dan het typen van een Word-document. Dikwijls is een CMS uit te breiden met allerlei extensies.

Maakt u gebruik van een CMS pakket dan zal kennis over de talen HTML en CSS doorgaans niet nodig zijn. Het CMS programma zal een splitsing maken tussen inhoud en lay-out. Als er een HTML template is ingeladen waarin staat waar de content komt te staan, heeft u in principe geen werk meer aan de opmaak. Omdat u alles vanuit de beheeromgeving kunt aanpassen, hoeft u in de regel niet meer via FTP iets aan te passen.

Gaat u binnenkort een CMS gebruiken voor uw website? U kunt verder lezen op de pagina Eigen site beheren met een CMS systeem. Het zal noodzakelijk zijn om CMS software eerst te installeren voordat u het kunt gebruiken. Daarbij wordt u vaak geholpen door een meegeleverd installatieprogramma. Vaak zal een CMS pakket gebruik maken van een database. Hiervoor moeten de correcte inloggegevens bij het systeem bekend zijn.