×
menu

Uw eigen website met CMS programma

Een website met een CMS pakket heeft een aantal pluspunten ten opzichte van een website zonder CMS software. De kans is klein dat u aanpassingen moet verrichten aan de bronbestanden van het CMS programma. Het meeste kan via het beheerdersgedeelte van het CMS systeem worden aangepast. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

Content management systemen zijn ontwikkeld om u te helpen bij het beheren van uw site. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Wijzingen brengt u aan in een centrale omgeving. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Op welke manieren heeft u nog meer baat bij een CMS programma? Dat leest u in het artikel CMS systeem leren. In een groot aantal gevallen zit er een installatieprogramma bij het CMS systeem. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Bij een nieuw systeem kan het altijd zijn dat u even moet wennen eraan. De ontwikkelaar van het CMS systeem zal meestal een logische indeling van de beheerschermen nastreven.