×
menu

Uw eigen website met CMS systeem

Een CMS of content management systeem is erg nuttig. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. Het CMS pakket zal alles in principe opslaan in een centrale database. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er bestaan best veel CMS pakketten. Ze vereenvoudigen het beheer van uw website aanzienlijk. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. U heeft hier geen PHP of HTML kennis voor nodig.

Zou u willen weten wat u mogelijkheden zijn? Op CMS systeem website vindt u meer informatie over CMS systemen. Bij het CMS zit vaak een installatie script dat u kunt gebruiken om de installatie te vergemakkelijken.