×
menu

Uw Nederlandse startpagina bouwen

Een eigen startpagina samenstellen biedt een aantal voordelen. Allereerst biedt een startpagina natuurlijk mogelijkheden om te linken naar uw favoriete sites. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. Daarnaast kunt u geld verdienen met uw startpagina.

Het is nodig om u te registreren voordat u een eigen startpagina kunt samenstellen. Op de websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, is een registratieformulier aanwezig. Een startpagina website waar u een eigen dochterpagina mag maken, is meestal via eenvoudige Google zoekopdrachten te vinden. Zoekopdrachten zoals “Eigen startpagina maken” leveren vaak bruikbare resultaten op.

Het is raadzaam om een geschikte naam te bedenken voor uw dochterpagina. Verzin een beschrijvende naam voor het subdomein van uw nieuwe startpagina. Zo zien mensen snel waar uw pagina over gaat. Een algemene persoonlijke startpagina mag ook vaak. De links op een dergelijke startpagina zullen over verschillende onderwerpen gaan. Dan bent u iets vrijer in de keuze voor het subdomein.

Een kloppend e-mailadres is belangrijk bij de registratie. In sommige gevallen dient u via een link uw aanmelding te bevestigen. Deze ontvangt u vrijwel direct na de aanmelding per e-mail. Maar ook wanneer er niet op een bevestigingslink geklikt hoeft te worden, is het handig om een correct e-mailadres op te geven. Het kan voorkomen dat u uw wachtwoord vergeet. Dan kunt u instructies voor wachtwoordherstel aanvragen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Dit wordt lastig wanneer het e-mailadres dat u heeft ingevuld niet correct blijkt te zijn.

Op het internet zijn er her en der artikelen over het maken van een startpagina te vinden. De pagina startpagina script is slechts een greep van wat u kunt vinden op internet. Wanneer u op voorhand weet wat u te wachten staat, dan scheelt dat weer. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. Het aanmaken van een rubriek is belangrijk, want pas daarna kunt u links aan de startpagina toevoegen. Een link moet namelijk in een rubriek worden toegevoegd. In de regel maakt men meer rubrieken. De titel van een rubriek is verplicht. De rubriektitel kan bijvoorbeeld een deelonderwerp zijn. Door op deze manier te werken, rangschikt u de links naar onderwerp of deelonderwerp. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.