×
menu

Uw Nederlandse startpagina samenstellen

Een eigen startpagina samenstellen biedt een aantal voordelen. Allereerst biedt een startpagina natuurlijk mogelijkheden om te linken naar uw favoriete sites. Verder kunt u uw eigen websites uitstekend promoten via een eigen startpagina. Geld verdienen met uw eigen startpagina is eveneens mogelijk.

Het is nodig om u te registreren voordat u een eigen startpagina kunt samenstellen. Registratie gaat via een formulier op de betreffende startpagina website. Websites waar u zich kosteloos kan registreren, zijn via Google vrij gemakkelijk te vinden. Zoekopdrachten zoals “Startpagina aanmaken” leveren vaak bruikbare resultaten op.

Bedenk een goede naam voor het subdomein van uw startpagina. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Vaak mag u ook een persoonlijke linkpagina maken. mag plaatsen. De links op een dergelijke startpagina zullen over verschillende onderwerpen gaan. Is uw nieuwe pagina een algemene startpagina, dan is de naam wat minder belangrijk.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. Een aantal sites zal u namelijk een bevestigingslink sturen. Pas wanneer u op die link klikt, is de aanmelding definitief. Deze link wordt per e-mail naar u toegestuurd. Maar ook wanneer er niet op een bevestigingslink geklikt hoeft te worden, is het handig om een correct e-mailadres op te geven. In het geval u niet meer weet wat uw wachtwoord is, dan kunt u instructies aanvragen voor het herstellen van uw wachtwoord. Instructies voor wachtwoordherstel ontvangt u per e-mail. Wanneer het e-mailadres dan niet klopt, dan is dat niet handig.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. De pagina Uw nieuwe startpagina bouwen is slechts een greep van wat u kunt vinden op internet. Wanneer u meer erover weet, dan wordt het ook gemakkelijker. Na het aanmaken is er ook onderhoud nodig aan de pagina. Op de website waarnaar wordt verwezen in de link staan meer artikelen over startpagina aanmaken.

Op het moment dat u de startpagina heeft aangemaakt zal deze nog geen inhoud hebben. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. De meeste startpagina’s bevatten meerdere rubrieken. Bij de rubriek is het verplicht een rubriektitel in te vullen. De titel beschrijft waar de rubriek over gaat. Op deze manier kunt u de links per onderwerp rangschikken. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.