×
menu

Uw nieuwe startpagina bouwen

U kunt een startpagina zien als een online catalogus. Een dochterpagina heeft doorgaans zijn eigen subdomein. Men heeft per thema vaak een dochterpagina ingericht. Een eigen startpagina is kosteloos aan te maken. Websites hiervoor kunt u in Google zonder al te veel moeite vinden.

U mag best uitstapjes naar andere onderwerpen maken op uw startpagina. U mag namelijk best een favorieten startpagina maken. Daarop staan vaak links naar verschillende onderwerpen. Aan te raden is om u per rubriek op slechts een enkel onderwerp te richten.

Meer informatie over eigen startpagina maken kunt u op Een eigen startpagina op touw zetten vinden. De pagina staat ook vol met tips voor het maken van een goede startpagina. U kunt via Google zoeken op “startpaginascript” wanneer u zelf een startpagina website op touw wilt zetten. Er is vrij kort geleden nog een modern script uitgekomen. Het kan veel tijd kosten om zelf een dergelijk script te programmeren. Een startpaginascript lost veel dingen waar u dan tegenaan zou lopen, al voor u op.

Het plaatsen van relevante links zorgt dat de startpagina interessant is voor de zoekmachines. Tegenwoordig is het van belang om onderscheidend te zijn. Een tip is om uw startpagina aan te vullen met hier en daar een afbeelding en een stukje informatieve tekst. Het zal u wellicht opgevallen zijn dat de meeste startpagina’s enkel links bevatten. Uw startpagina kan zich onderscheiden van de rest wanneer u deze anders maakt dan de andere pagina’s.

Wordt uw startpagina goed bezocht, dan is de plaatsing van advertenties of affiliate banners het overwegen waard. Dit is via een aantal platformen prima te doen. Komen er veel bezoekers op uw pagina, dan is het zeker interessant om hier eens over na te denken.