×
menu

Uw website beheren

Een CMS of content management systeem is erg nuttig. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. In de meeste CMS systemen hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Kun je een Word bestand aanpassen dan is de kans groot dat ook het werken met een CMS programma geen probleem voor je is.

Met het CMS systeem is het niet meer nodig om aanpassingen te verrichten aan de bronbestanden. Het CMS pakket zal alles in principe opslaan in een centrale database. De content wordt van zaken zoals opmaak en programmeercode gescheiden waardoor de kans op fouten minder groot is. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. U kunt met een CMS een nieuwssite, blog, webshop of een gewone website bouwen. Het CMS programma ondersteunt u bij het aanpassen van de afbeeldingen en teksten op uw website. Kennis van PHP of HTML van uw kant is niet noodzakelijk.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? U kunt meer informatie vinden op Een website voor startende ondernemers. Bij het CMS zit vaak een installatie script dat u kunt gebruiken om de installatie te vergemakkelijken.