×
menu

Uw website beheren

CMS pakketten zijn bedoeld om eenvoudig de inhoud van uw website te kunnen beheren. Bij een CMS beheert u de inhoud van de site vanuit een controlepaneel. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. Zonder veel abracadabra kunt u de nieuwe inhoud in het systeem invoeren alsof u een e-mail opstelt.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. Het maakt het heel eenvoudig om uw website te updaten. En dat vinden bezoekers fijn. Wanneer ze de website nog eens bezoeken zien ze het liefst iets nieuws dat is toegevoegd. Kunt u een mail tikken met Gmail, dan kunt u ook website content invoeren in een CMS.

Net als een tekstverwerker is een CMS een stukje software. Het verschil is dat u een CMS niet op uw computer installeert, maar op uw webhosting pakket. Hoewel dit niet eenvoudig klinkt, is er goede documentatie over te vinden. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Ziet u het wel zitten om een CMS systeem te gebruiken? In dat geval willen wij u graag adviseren om het bericht CMS pakket te lezen. Er wordt doorverwezen naar goede aanbieders van CMS systemen. Online is er voldoende documentatie te vinden over de meeste CMS pakketten. Er zijn systemen welke gratis te downloaden zijn. Deze missen vaak wel de functionaliteiten die de commerciƫle systemen zo succesvol maken.

Het installeren van plug-ins is bij gratis systemen in veel gevallen nodig. De add-on voegt dan extra functionaliteiten toe die niet in het basissysteem zitten. Een commercieel pakket is vaak een totaaloplossing die de gevraagde functionaliteiten al bevat.