×
menu

Uw website beheren

Een CMS systeem is een systeem dat wordt gebruikt voor het beheer van de inhoud van een website. Via een speciale link komt er een controlepaneel beschikbaar op uw website, waarmee u aanpassingen kunt verrichten. Het controlepaneel is beveiligd met een inlogformulier. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. De beheerder van de website kan eenvoudig content toevoegen en verwijderen via het controlepaneel.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. Het maakt het heel eenvoudig om uw website te updaten. En dat is aantrekkelijk voor bezoekers. Want de bezoekers zien uiteraard het liefst nieuwe content wanneer ze terugkeren op uw website. Het gebruik van een CMS is niet veel anders dan het gebruik van bijvoorbeeld Word.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. Maar het CMS pakket wordt niet geïnstalleerd op uw PC, maar op de webruimte van uw hosting pakket. Dit lijkt lastig, maar gelukkig is de installatie van veel CMS systemen goed gedocumenteerd. In de meeste gevallen zit er een installatiescript bij het CMS pakket.

Ziet u het wel zitten om een CMS systeem te gebruiken? In dat geval willen wij u graag adviseren om het bericht Beheer CMS te lezen. Er wordt doorverwezen naar goede aanbieders van CMS systemen. Het online vinden van de documentatie van specifieke CMS software is doorgaans niet zo lastig. Uiteraard zijn er ook gratis alternatieven. Commerciële systemen hebben echter vaak bepaalde features die de gratis systemen niet hebben.

Het is bij gratis pakketten vaak nodig om een uitbreiding te installeren. En die kost vaak wel geld. De add-on voegt dan extra functionaliteiten toe die niet in het basissysteem zitten. De commerciële software bestaat vaak uit kant-en-klaar oplossingen, die de gewenste functionaliteiten al bevatten.