×
menu

Uw website samenstellen

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Een CMS systeem slaat gegevens meestal op in een database, waar deze zonder CMS systeem in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes zouden staan. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina Beheer website. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Met dit installatiescript kunt u bepaalde belangrijke instellingen goed zetten. Bij het gebruik van een CMS systeem wordt de noodzaak om dingen in bestanden aan te passen een stuk minder. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.