×
menu

Uw website samenstellen

Het beheer van uw site wordt gemakkelijk met een CMS pakket. In een met een gebruikersnaam en wachtwoord beschermd gedeelte van de website kunt u dan het beheer doen. Wordt een element meerdere keren gebruikt op uw website, dan hoeft u een aanpassing toch slechts op 1 plek te doen. Het CMS systeem zorgt dat overal meteen de meest recente versie wordt getoond. Gebruikt u geen CMS software, dan dient u vaak op meerdere plekken de aanpassing door te voeren.

Wat ook een voordeel is van CMS software, is dat er in de regel niet veel verstand van de techniek nodig is voor het gebruik. Dit is al helemaal het geval wanneer uw beheertaken voornamelijk bestaan uit het hier en daar aanpassen van een tekst en het plaatsen van een plaatje hier en daar. De meeste CMS pakketten zijn bovendien goed gedocumenteerd.

Gebruik van CMS software is in alle gevallen aan te raden. Ook wanneer uw website zeer eenvoudig is. Want het kan zomaar zijn dat u de website op een later tijdstip flink wilt uitbreiden. Over CMS systemen kunt u op de pagina Eigen site beheren met een CMS programma meer lezen. Ziet u op tegen het installeren van een CMS pakket, dan zijn er voldoende experts die u kunnen helpen daarmee. Wanneer u een tijdje gebruik maakt van een CMS systeem, dan zult u ook steeds vaker de voordelen ervan ondervinden.